Om mig

IMG_0256Jag är född i Lidköping 1980 och uppväxt i Örslösa och Väla på halvön Kålland i Västergötland. På min mors sida har jag österrikiska rötter. Idag är jag bosatt i Trävattna utanför Falköping i samma landskap. Betraktandet och skapandet av bilder har fascinerat mig sedan barnsben, likaså spåren av gångna tider. Efter avslutade gymnasiestudier ledde detta mig till en universitetsutbildning med inriktning mot arkeologi. Filosofie magisterexamen avlade jag 2004 och kom därefter att arbeta med kyrkoinventering åt Skara stift, följt av en anställning som byggnadsantikvarie vid Jönköpings läns museum. Efter snart tio år i Jönköping är jag nu antikvarie vid Västergötlands museum i Skara.

Redan på gymnasiet började jag mer och mer intressera mig för fotografi, och då främst det svart-vita. Det var just de år kring millennieskiftet då det digitala fotografiet på allvar började vinna terräng. Själv ägnade jag mig istället på fritiden åt olika historiska mellanformatskameror, en tung Praktika, korniga exjugoslaviska filmrullar och min gamla skolas mörkrum. Sedermera förfinades såväl kamerautrustningen som fotokunnandet och vid sidan av ordinarie arbete startade jag en mindre firma för fotouppdrag samt viss föreläsnings- och författarverksamhet.

Såväl foto som författande och föreläsande har kommit att kretsa kring mer eller mindre historiskt färgade teman. Som byggnadsantikvarie och arkeolog är arkitekturfotografi något som ligger mig varmt om hjärtat (för vilket storformat är synnerligen väl lämpat). Inom arkitekturen intar kyrkorna en särställning, och det var de befästa medeltidskyrkorna som blev början på min passion för Transsylvanien i dagens Rumänien, en region som jag återvänt till varje sommar sedan 2002. En oförtjänt bortglömd del av Europa med ett rikt och samtidigt hotat kulturarv.

Robin Gullbrandsson Hutsteiner

Kontakt:

gullbrand80@gmail.com

070-404 84 98

14054164_940784239383240_5359542699743736337_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På fotoexkursion i sydvästra Transsylvanien 2016, foto: Claes Uhnér.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s